Protestantse Gemeente te Weesp en Driemond

Expositie in het Lichthuis van Mariska Luth

De volgende expositie in Het Lichthuis zal te zien zijn in de maanden mei en juni 2019.


Mariska is fotograaf en kunstenares en woont al 48 jaar in Weesp.
Naast tekenen en schilderen, van vooral (dier)portretten, fotografeert zij tegenwoordig heel veel. In de fotografie gaat het om de weergave van haar innerlijke wereld. De wereld van gevoel, emotie en sfeer. Mariska creëert graag magische, verstilde droomwerelden.
Om een dromerige sfeer in beeld te vangen, schiet zij de foto's regelmatig bewust onscherp of maakt zij dubbele opnames, een techniek binnen de camera. De kijker wordt uitgenodigd uit zijn/haar dagelijkse werkelijkheid te stappen en zich open te stellen voor de wereld van fantasie en droom.
In januari van dit jaar is Mariska een paar weken bij kunstenares Lieuwke Loth, in Andalusië (Spanje) geweest. Zij biedt werkplekken aan medekunstenaars. Haar huisje "Finca Las Brisas" ligt middenin de bergen op een half uur rijden van het mooie witgepleisterde dorpje Cómpeta.
Mariska heeft genoten van de prachtige omgeving en de stilte ervaren in de bergen. In een serie van 20 foto's geeft zij vanuit haar persoonlijke ervaring een sfeerimpressie.
Het resultaat hiervan kunt u bewonderen in Het Lichthuis.

 

De expositie is te bezichtigen tijdens de openingstijden van Het Lichthuis: dinsdag-, woensdag- en donderdagmorgen van 9.30 – 12.00 uur

expo mei jun 2019 01

expo mei jun 2019 02

expo mei jun 2019 03

expo mei jun 2019 04