Taizé reis 2018

taize2018 1Het jaar 2018 is nog geen maand oud, maar toch is het tijd om vooruit te gaan kijken naar wat dit jaar ons gaat brengen. Dus ben jij tussen de 17 en 30 jaar oud? Ben je vrij van 29 april t/m 6 mei? Heb je zin in een week vol met nieuwe ervaringen, nieuwe inzichten, contacten met jongeren (uit de hele wereld)? Dan is deze uitnodiging voor jou bedoeld. Je bent namelijk van harte uitgenodigd om een week mee te gaan naar Taizé!

Al jaren gaat er in de meivakantie een groep jongeren vanuit Weesp naar Taizé. Dit is een broedergemeenschap (in een dorpje tussen Lyon en Dijon) waar ongeveer 120 mannen wonen. Deze mannen hebben ervoor gekozen om te leven in de religieuze gemeenschap van Taizé. Zij beschouwen het als hun bijzondere opdracht om een welkom te zijn voor jongeren uit de hele wereld, een veilige plek waar jongeren zich thuis voelen en waar we met z'n allen een atmosfeer creëren van respect, waarin iedereen zich vrij en uitgenodigd kan voelen om zichzelf te zijn, uitbundig, actief of juist wat meer ingetogen en op jezelf. Taizé is een plek waar je de tijd en ruimte hebt om eens aandacht e besteden aan wat echt belangrijk voor je is. De broeders heten iedereen welkom zonder vooroordeel en zonder te vragen naar geloof, rang, politieke overtuiging, etc.

Gedurende het hele jaar komen er jongeren vanuit de hele wereld naar Taizé voor een Taizé-ervaring: een weekje zonder TV, radio en krant; een week van twee keer per dag warm eten en alleen met een lepel; drie keer per dag met z'n allen stil zitten onder één dak samen met de broeders en meezingen met de bekende liederen (of ernaar luisteren). Kortom: een week meedeinen op het ritme van Taizé!

De reis is in eerste instantie bedoeld voor iedereen tussen de 17 en de 30 jaar. Mochten er ook jongeren van 15 en/of 16 jaar belangstelling hebben, dan hoor ik dat ook graag. Als er mensen (mag ook 30+) mee willen als chauffeurs en/of begeleider van de 15/16-jarigen, laat het me dan ook weten. Dan kan ik bepalen of we ook jongeren van 15 en/of 16 jaar mee kunnen nemen. Bij opgave hoor ik ook graag of je in het bezit bent van een rijbewijs (en wil rijden) en/of een auto.

Een week Taizé kost €130,00 voor jongeren. Voor volwassenen (30+) geldt een tarief van €230,00. Hierbij is de reis, het verblijf (in barakken) en het eten en een deel van het drinken inclusief.

Samengevat:
Vertrek: 29 april 2018, ongeveer 05.00 uur
Terug: 6 mei 2018, ongeveer 22.00 uur
Kosten: €130 (15 t/m 29 jaar); €230 (30+)

Belangstelling/ vragen?
Laat het weten aan Pauline de Groot via pauline.m.degroot@gmail.com
Bij opgave graag je naam en geboortedatum opgeven. Ook ontvang ik graag of je in het bezit bent van een rijbewijs (en wilt rijden) en of je beschikking hebt over een auto. Opgeven kan tot en met 18 maart
taize2018 2