Maatschappelijke stage

stageWat is een maatschappelijke stage?
Vanaf het schooljaar 2011/2012 is de Maatschappelijke stage een verplicht onderdeel voor alle leerlingen die in het voortgezet onderwijs instromen.
Maatschappelijke stages zijn belangrijk voor jongeren: ze krijgen de mogelijkheid om iets voor een ander of organisatie te doen. Hierdoor maakt de jongere kennis met maatschappelijke activiteiten die tot dan toe behoorden tot onbekend terrein.Wat doet PKN?

Wat is er mooier voor PKN om dit ontgonnen gebied te laten bewerken door jongeren die hun kennis en creativiteit in kunnen brengen vanuit nieuwe ideeën en kennis van nieuwe technieken? Bovendien geldt andersom het leereffect vanuit de enorme inzet en gedrevenheid van de vele vrijwilligers binnen onze gemeente met meestal jarenlange ervaring.
PKN ziet dit als kans om een heel bescheiden brug te slaan naar jonge vrijwilligers, een groep die anders niet altijd gemakkelijk bereikt wordt.

Er zijn een aantal actuele vacatures beschikbaar bij de vacaturebanken van het Vechstede en Casparus College. Deze vacatures zijn ook beschikbaar op deze site, zie rechts onderaan op onze voorpagina of via Actueel in het menu.

Heeft u inspiratie gekregen voor een vacature in de kerk, wellicht binnen uw eigen vrijwilligerswerk, vult u dan bijgaand vacatureformulier in!

Heeft u ideeën, vragen of opmerkingen over de Maatschappelijke Stage binnen de kerken of heeft u hulp of advies nodig bij het invullen van het vacatureformulier? (of via standaard opmaak zoals gebruikt bij de PR commissie)

Marieke da Costa
Andrea GroenewegenPredikanten

Like ons op Facebook