Expositie in het Lichthuis van Ruud van der Duin

expo mrt apr 2018 01De volgende expositie in Het Lichthuis zal te zien zijn in de maanden maart en april 2018.
Ruud begon al heel vroeg met tekenen en schilderen. Het hoort bij hem als eten en drinken. Van huis uit is hij opgevoed met kunstwerken in boeken en het boeide hem mateloos. Hier heeft hij veel aan gehad door goed te kijken en na te tekenen. Toen Ruud twintig jaar was, is hij naar de kunstacademie te Leeuwarden gegaan en heeft daarexpo mrt apr 2018 02 twee jaar les gehad in vooral abstracte kunst. Daarna is Ruud een studie Cultuurwetenschappen gaan 
volgen en kwam erachter dat kunst en filosofie onontwarbaar met elkaar verstrengeld zijn. Na een verhuizing van Leeuwarden naar Weesp en daarna naar Amsterdam-Zuidoost is Ruud weer meer landschappen en natuur gaan schilderen. In 2013 heeft Ruud de juryprijs van "Mijn Kunst" met een schilderij van de Gaasperplas gewonnen. Hij heeft geëxposeerd in het Bijlmerparktheater en in Boerderij Langerlust. 
Ruud schildert omdat:
"Het vluchtige van wolken, water en licht, het blijvende van dingen en oude voorwerpen, met acryl- en olieverf; om de tijd te vertragen en te stollen, om er langer bij te vertoeven, om mezelf onder te dompelen, in het vreemde dat Schoonheid is."
Hij vindt het een eer om in het Lichthuis te mogen exposeren en heeft zijn best gedaan om een mooie selectie van zijn werk samen te stellen voor deze expositie.
Het resultaat hiervan kunt u bewonderen in Het Lichthuis.
De expositie is te bezichtigen tijdens de openingstijden van Het Lichthuis:
dinsdag-, woensdag- en donderdagmorgen van 9.30 – 12.00 uur